Tuskómarás

Fák kivágása után megmaradt tuskók eltávolítása gyorsan és egyszerűen, profi szerszámokkal

Tuskómarás és tuskóeltávolítás

A tuskó eltávolításának több oka is lehet, például füvesítés, új fa ültetése, térkövezés, kocsibejáró készítése. Cégünk vállalja a tuskók eltávolítását tuskómarással.

Körülbelül 40-45cm mélyen el tudjuk távolítani a tuskót, gyakorlatilag ledaráljuk. A folyamat során a tuskóból mulcs lesz, amit a keletkezett gödörbe visszalapátolunk.

Elsősorban a Dunántúlon és Pest megyében vállalunk munkát. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Ajánlat kérése

Fotózza le az eltávolítandó tuskókat és adja meg a méretét, ez alapján tudunk egy árajánlatot adni.

Tuskómarás

Az előre egyeztetett időpontban elvégezzük a munkát. Egy tuskó kimarása a mérettől függően körülbelül 30-60 percet vesz igénybe.

Hasznosítás

Az eltávolított tuskó helyén lehet füvesíteni, virágosítani vagy térkövezni. Megfelelő kezelés mellett új fa is ültethető ugyanarra a helyre.

Professzionális gépek

A tuskómaráshoz profi gépeket használunk, elsősorban a Vermeer SC382-t. Magát a technológiát is ez a cég találta ki és kategóriáján belül ez az egyik legjobb típus. Munkatársaink megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek a gép üzemeltetéséhez és használatához.

  • 90 cm-es kapun is befér, így a legtöbb hely megközelíthető
  • Önjáró, nem okoz kárt a kert többi részében
  • Csendes, de nagyon erős, 37 lóerős Kohler motorral
  • Hidraulikus mozgatás a gyors és precíz munkához
A nehezen hozzáférhető helyekhez

Ha a tuskó nehezen közelíthető meg, vagy olyan helyen van, ahol a nagy géppel nem férünk hozzá, akkor egy kisebb, Laski F-450e típusú gépet használunk.

A tuskómarás folyamata

Az alábbi videók és képek megmutatják, hogyan működik a tuskómarás. Első lépésben ha a tuskó a föld felszíne felett még elég magas, akkor láncfűrésszel levágjuk a kiálló részt. Utána indul a tuskómarás, ami ledarálja a földben 40cm mélyen lévő fát.


Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes a tuskót eltávolítani?

A tuskó eltávolítása azért fontos, mert termeszek, hangyák és egyéb bogarak, rovarok kedvenc helye lehet, illetve több típusú gombás megbetegedést is okozhat, ami más növényeket is veszélyeztetni fog.

Mi a helyzet a gyökerekkel?

A gépünk 40-45cm mélyen képes a földben dolgozni, így a fő gyökérzetet is ledarálja. A nagyobb felszíni gyökereket is eltávolítjuk természetesen. A fa nem fog kihajtani újra a tuskómarás után.

Kárt okoz a gép a kertemben?

Nem. Bár a gépünk elég nagy nehéz, de pontosan erre lett kitalálva. A kerekek elosszák a terhelést és szépen az önjáró funkcióval meg tudjuk közelíteni a tuskót úgy, hogy ne okozzunk kárt a szép gyepben.

Mit tudok csinálni a kimart tuskó helyével?

Nyugodtan lehet virágot ültetni, füvesíteni, térkövezni. Nem marad a tuskó helyén semmi, ami gondoz okozna a jövőben.

Nehezen megközelíthető helyen van a tuskóm, ilyenkor mi a helyzet?

A gépünk egy átlagos kapubejárón befér(90cm minimum). Önjáró, így emelkedő, domboldal nem probléma. Ha nagyon szűk helyen van, akkor van egy kisebb gépünk is, amivel kicsit lassabban, de ugyanolyan jó munkát tudunk végezni. Természetesen ha közel van a házhoz, paravánt használunk, hogy ne okozzunk kárt semmiben.